Verhuizen interessant. Lagere woonlasten dan u denkt

Heeft u er weleens bij stilgestaan dat verkopen van uw huidige woning en verhuizen naar Villa Woestduin kan leiden tot fors lagere woonlasten? Het verzilveren van uw overwaarde, de historisch lage hypotheekrente en de lage energielasten resulteren veelal in lagere maandelijkse woonlasten dan in uw huidige situatie. Nu verhuizen is interessanter dan ooit tevoren. Hiermee kunt u lagere woonlasten en een reserve op uw spaarrekening realiseren. Maar bovenal bent u voorbereid op uw toekomst! Rabobank is Staetes partner en adviseert u graag bij uw financiële planning. Kijkt u ook eens naar het filmpje waarin uw woonlasten uitgelegd worden.


Rekenvoorbeeld

Middels de verkoop van uw huidige woning verzilvert u uw overwaarde. Deze kunt u (deels) aanwenden voor de aanschaf van een appartement in Villa Woestduin. Het restantbedrag financiert u vandaag de dag al tegen een hypotheekrente van 1,08% voor 10 jaar vast (Rabobank, 4-2-2021). Wanneer u nog langer financiële rust wilt en kiest voor bijvoorbeeld 20 jaar rentevast, dan is het rentetarief 1,42%. Nog steeds historisch laag. Stel u koopt een appartement van €425.000 v.o.n. en u kiest voor een aflossingsvrije hypotheek van €212.500, dan zijn uw maandelijkse hypotheeklasten – voor eventuele hypotheekrenteaftrek – slechts €191,25. Rekening houdend met de gebruikelijke eigenaars- en verbruikslasten en servicekosten zijn uw woonlasten lager dan in een sociale huurwoning.

Vereniging van Eigenaars

Vereniging van Eigenaars

Er komt een Vereniging van Eigenaars (VvE) voor Villa Woestduin. Als eigenaar van een villa-appartement bent u hier automatisch lid van. Deze vereniging draagt zorg voor de instandhouding van het gebouw en terrein en voor het reilen en zeilen in de gezamenlijke ruimten. Denk hierbij onder andere aan onderhoud en reparatie, schoonmaak en glasbewassing, energieverbruik, verzekeringen en gemeentelijke heffingen. Elk appartement draagt bij in de gezamenlijke VvE-kosten. Deze servicekosten dragen bij aan een op-en-top verzorgd gebouw en een zorgeloos woon- en leefgenot.